4 Μύθοι για την ακμή στους άντρες

4 Μύθοι για την ακμή στους άντρες

Υπάρχουν πολλές εσφαλμένες αντιλήψεις, σχετικά με την ακμή, και είναι σημαντικό να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα. Εδώ, ακολουθούν μερικοί από τους πιο συνηθισμένους μύθους γύρω από την ακμή.

 

Μύθος  1: Η ακμή έχει σχέση με την υγιεινή.

Η ακμή δεν προκαλείται από το βρώμικο δέρμα. Παρά το γεγονός ότι το βακτήριο της ακμής  P μπορεί να επιδεινώσει την ακμή, ο φυσιολογικός καθαρισμός δεν θα μειώσει τα βακτήρια αυτά, και ο καθαρισμός πάνω στην ακμή ή το τρίψιμο μπορεί πραγματικά να κάνει την ακμή χειρότερη, με το δέρμα να αντιδρά υπερβολικά και να παράγει περισσότερο σμήγμα έτσι ώστε να κλείσει τους πόρους. Το καθαρό δέρμα είναι σημαντικό, αλλά, χωρίς τη δράση των ορμονών, η ακμή δε θα εμφανιζόταν κατά κύριο λόγο.

Μύθος  2: Η ακμή λόγω της διατροφής

Εκτεταμένες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η διατροφή και η πρόσληψη λιπαρών τροφών, όπως σοκολάτα ή τηγανητές πατάτες, ή fast food, δεν προκαλούν την ακμή. Παρά το γεγονός ότι η ακμή σχετίζεται άμεσα με την υπερβολική έκκριση ελαίου στο δέρμα από τις ορμόνες, η ακμή δεν προκαλείται από τα έλαια των λιπαρών τροφών.

Μύθος 3: Η ακμή επηρεάζει μόνο τους εφήβους 

Η ακμή στους ανθρώπους μπορεί να εμφανιστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, ακόμη και στα βρέφη. Αν και για μερικούς η ακμή μπορεί να εμφανιστεί λιγότερο συχνά ανάλογα την ηλικία, για πολλούς είναι μια μόνιμη πάθηση του δέρματος, η οποία απαιτεί την κατάλληλη πρόληψη και τις σωστές λύσεις κατά του προβλήματος της ακμής. 

 Μύθος  4: Το να πειράζετε την ακμή, αυτό δε θα την εξαλείψει γρηγορότερα

Όχι μόνο δεν εξαλείφεται η ακμή άμα την πειράζετε αλλά μπορεί τα πράγματα να γίνουν πολύ χειρότερα. Μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή (ερυθρότητα και ερεθισμός), και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μια πιο εκτεταμένη μόλυνση. Για αυτό ΠΟΤΕ μη ΣΠΑΤΕ ΤΑ σπυράκια σας!

Διαβάστηκε 5848 φορές