4 Μύθοι για την γυναικεία ακμή

4 Μύθοι για την γυναικεία ακμή

Υπάρχουν πολλές παρανοήσεις, σχετικά με την ακμή των γυναικών και τη θεραπεία της, και είναι σημαντικό να ξεχωρίσετε την αλήθεια από το ψέμα. Εδώ, ακολουθούν μερικοί από τους πιο συνηθισμένους μύθους γύρω από την ακμή.

Μύθος  1: Η ακμή έχει σχέση με την υγιεινή.

Η ακμή δεν προκαλείται από το βρώμικο δέρμα. Παρά το γεγονός ότι το βακτήριο της ακμής  P μπορεί να επιδεινώσει την ακμή, ο φυσιολογικός καθαρισμός δεν θα μειώσει τα βακτήρια αυτά, και ο καθαρισμός πάνω στην ακμή ή το τρίψιμο μπορεί πραγματικά να κάνει την ακμή χειρότερη, με το δέρμα να αντιδρά υπερβολικά και να παράγει περισσότερο σμήγμα έτσι ώστε να κλείσει τους πόρους. Το καθαρό δέρμα είναι σημαντικό, αλλά, χωρίς τη δράση των ορμονών, η ακμή δε θα εμφανιζόταν κατά κύριο λόγο.

Μύθος  2: Η ακμή λόγω της διατροφής

Εκτεταμένες μελέτες έχουν αποδείξει ότι η διατροφή και η πρόσληψη λιπαρών τροφών, όπως σοκολάτα ή τηγανητές πατάτες, ή fast food, δεν προκαλούν την ακμή. Παρά το γεγονός ότι η ακμή σχετίζεται άμεσα με την υπερβολική έκκριση ελαίου στο δέρμα από τις ορμόνες, η ακμή δεν προκαλείται από τα έλαια των λιπαρών τροφών.

Μύθος 3: Η ακμή επηρεάζει μόνο τους εφήβους 

Η ακμή επηρεάζει άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών - ακόμη και των νεογνών. Παρά το γεγονός ότι, για κάποιους, η ακμή μπορεί να εμφανιστεί λιγότερο συχνά αναλόγως την ηλικία, για πολλούς, ιδιαίτερα για τις γυναίκες, η ακμή είναι ένα χρόνιο πρόβλημα του δέρματος που απαιτεί την κατάλληλη πρόληψη και θεραπεία.

Μύθος  4: Το να πειράζετε την ακμή, αυτό δε θα την εξαλείψει γρηγορότερα

Όχι μόνο δεν εξαλείφεται η ακμή άμα την πειράζετε αλλά μπορεί τα πράγματα να γίνουν πολύ χειρότερα. Μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή (ερυθρότητα και ερεθισμός), και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μια πιο εκτεταμένη μόλυνση. Για αυτό ΠΟΤΕ μη ΣΠΑΤΕ ΤΑ σπυράκια σας!

Διαβάστηκε 5644 φορές