Τύποι και συμπτώματα γυναικείας ακμής

Τύποι και συμπτώματα γυναικείας ακμής

Στις γυναίκες, η ακμή μπορεί να ξεκινήσει στην εφηβεία και να διαρκέσει μέχρι την ενηλικίωση. Σε κάθε περίπτωση, η ακμή σχετίζεται με ορμονικές διαταραχές του οργανισμού και κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής, όπου η ορμονική ακμή των ενηλίκων γυναικών συνδέεται κυρίως με την έμμηνο ρύση. 

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ

Μπιμπίκια: Τα μπιμπίκια (λευκοκέφαλα ή σπυράκια). Το μπιμπίκια είναι το βασικό σύμπτωμα της ακμής, το οποίο σχετίζεται με τον πόρο του δέρματος και είναι το πιο σύνηθες. Αν κάτω από το δέρμα ο πόρος παραμένει φραγμένος, αυτό ονομάζεται κλειστός πόρος και σχηματίζει ένα λευκό σπυρί ή ένα λευκοκέφαλο. Τα σπυράκια είναι μπιμπίκια που ανοίγουν και εμφανίζονται μαύρα στίγματα στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό το μαύρο χρώμα δεν οφείλεται σε βρωμιά, αλλά οφείλεται στην αντίδραση του οξυγόνου λόγω της υπερβολικής ποσότητας ελαίου.

Εξανθήματα: Τα εξανθήματα είναι κόκκινα εξογκώματα στο δέρμα τα οποία εμφανίζονται όταν τα σπυράκια ερεθιστούν. Συνήθως είναι ήπιας μορφής.

Φλύκταινες ή σπυράκια. Οι φλύκταινες ή τα σπυράκια είναι συμπτώματα της ακμής τα οποία  περιέχουν πύον και είναι κόκκινου χρώματος κατά την εμφάνισή τους.

Κόνδυλοι: Αυτοί αποτελούν τα πιο σοβαρά συμπτώματα της ακμής. Ριζώνουν βαθειά μέσα στο δέρμα, είναι επώδυνα και μπορεί να προκαλέσουν ουλές.

Κύστες. Όπως και οι κόνδυλοι, οι κύστες έχουν ρίζες βαθειά μέσα στο δέρμα, είναι επώδυνες, γεμάτες πύον και μπορεί επίσης να προκαλέσουν ουλές στο δέρμα.

Ανάλογα με τον τύπο της ακμής, η θεραπεία της ακμής λόγω του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών ή η θεραπεία της ακμής λόγω των ορμονών, μπορεί να είναι αποτελεσματική για τις γυναίκες. 

ΤΥΠΟΙ ΑΚΜΗΣ

Φυσικά συστατικά τα οποία φέρνουν αποτέλεσμα

Τα φυσικά συστατικά του Clearogen επιλέγησαν διότι έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι εμποδίζουν την παραγωγή της DHT πιο αποτελεσματικά από ότι τα συνθετικά συστατικά, χωρίς παρενέργειες

ΕΦΗΒΙΚΗ ΑΚΜΗ

Όταν κατά τη διάρκεια της εφηβείας οι ορμόνες αυξάνονται στο σώμα, περίπου το 90% των εφήβων αρχίζουν να αναπτύσσουν ακμή. Η τεστοστερόνη είναι μία από τις κύριες ορμόνες οι οποίες αποτελούν μέρος της εφηβείας και στα δύο φύλα, και η μετατροπή της σε DHT συνδέεται άμεσα με την κατάσταση της ακμής. Η υπερβολική παραγωγή ελαίου στους πόρους του δέρματος προκαλείται από τα υψηλά επίπεδα της DHT εξαιτίας των αυξημένων επιπέδων της τεστοστερόνης. Αυτή η υπερβολική έκκριση του ελαίου οδηγεί σε κλείσιμο των πόρων και των σπυριών, με συνέπεια να εμφανιστούν εξανθήματα, φλύκταινες, κόνδυλοι και τελικά κύστες. 

Η μείωση της DHT είναι το πιο σημαντικό βήμα για τη θεραπεία της εφηβικής ακμής. Άλλα προϊόντα για την ακμή των γυναικών ανοίγουν τους πόρους και καταστρέφουν τα βακτήρια, αλλά δεν κάνουν τίποτα για την αντιμετώπιση της DHT, η οποία είναι η βασική αιτία της ακμής. Σαν το πρώτο προϊόν για την ακμή στην αγορά το οποίο επικεντρώνεται στην αιτία της ακμής, στη θεραπεία της ακμής λόγω του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών και στη μείωση της παραγωγής της DHT, το Clearogen συμβάλλει στην  εξομάλυνση της έκκρισης του ελαίου στο δέρμα, απομακρύνει το σμήγμα και καταπολεμά μελλοντικά κρούσματα ακμής. 

Εάν δεν ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της εφηβικής ακμής, μπορεί αυτό να προκαλέσει μόνιμες ουλές. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μια ολοκληρωμένη θεραπεία για ενήλικες, μόλις εμφανιστούν τα σημάδια της ακμής. Το Clearogen έχει αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό στη θεραπεία της εφηβική ακμής. Καθαρίζει απαλά την υπάρχουσα ακμή και βοηθά στην πρόληψη μελλοντικών κρουσμάτων.

ΑΚΜΗ ΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των ενηλίκων γυναικών βιώνουν ήπια έως μεσαίας κατάστασης ακμή, για την οποία χρησιμοποιούν διάφορες θεραπείες με διάφορα αποτελέσματα.

Η μη ισορροπημένη παραγωγή ορμονών κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου προκαλεί ακμή στις ενήλικες γυναίκες. Κηλίδες μπορεί να εμφανιστούν πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά την έμμηνο ρύση, προκαλώντας επώδυνα συμπτώματα κατά μήκος του σαγονιού, στα μάγουλα ή στο πηγούνι . Αυτό μερικές φορές αναφέρεται ως έμμηνο ακμή.

Πολλές γυναίκες δηλώνουν ότι ποτέ δεν υπέφεραν από ακμή στην εφηβεία τους, αλλά, στα 30 ή στα 40 τους ανέπτυξαν ακμή, για πρώτη φορά . Αυτό οφείλεται σε αλλαγές των ορμονών κατά τη διάρκεια της κάθε δεκαετία της ζωής τους και, μερικές φορές, λόγω της έναρξης ή της διακοπής των αντισυλληπτικών χαπιών.

Το Clearogen για τη θεραπεία της ακμής λειτουργεί και για τους ενήλικες χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά, μειώνοντας αποδεδειγμένα τα υψηλά επίπεδα της ακμής-τα οποία προκαλεί η DHT και εξισορροπώντας την παραγωγή του ελαίου στο δέρμα. Ενσωματώνει , επίσης, αποδεδειγμένα, φάρμακα κατά της ακμής, για να καταργήσετε την υπάρχουσα ακμή και για την πρόληψη μελλοντικών κρουσμάτων. Το Clearogen είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία της ακμής στις ενήλικες γυναίκες, χωρίς απαραίτητα τη λήψη ορμονών ή αντισυλληπτικών χαπιών.

Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών ή νόσος των πολυκυστικών ωοθηκών

Υπάρχει ένα υψηλό ποσοστό των γυναικών που υποφέρουν από ακμή κατά τη διάρκεια του έμμηνου κύκλου τους, ενώ αντιμετωπίζουν κράμπες και φούσκωμα λόγω της εμμηνόρροιας μαζί με την ακμή, υπερβολική απώλεια μαλλιών στο τριχωτό της κεφαλής ή υπερβολική τριχοφυΐα στο πρόσωπο και στο σώμα (υπερτρίχωση). Αυτές οι γυναίκες πάσχουν από το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών/διαταραχή (PCOS/PCOD). Όπως υποδηλώνει το όνομα, υπάρχουν πολλές κύστες που περιβάλλουν τις ωοθήκες οι οποίες ευθύνονται για τη διαταραχή στην παραγωγή ορμονών σε όλο το σώμα. Ενώ θα πρέπει να αντιμετωπίζονται από το γυναικολόγο τους, είτε με αντισυλληπτικά φάρμακα ή σπειρονολακτόνη /Aldactone ή cyperoterone αιθυλεστέρα/Diane 35, το Clearogen μπορεί συμβάλλει στην θεραπεία της ακμής του συνδρόμου των πολυκυστικών ωοθηκών. Οι γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών θα ωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό, χρησιμοποιώντας το Clearogen, για το λόγο ότι τα  υψηλά επίπεδα της DHT ευθύνονται για όλα τα συμπτώματα της ακμής.

Διαβάστηκε 3754 φορές