Η γυναικεία ακμή και τα αίτια της

Η γυναικεία ακμή και τα αίτια της

Η ακμή είναι τυφλή. Η ακμή η πιο συχνή πάθηση του δέρματος, επηρεάζει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών, τις φυλές, τις κοινωνικοοικονομικές καταστάσεις και των δύο φύλων, σε κάποια χρονική στιγμή, κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ

Η DHT είναι η αιτία για την ανδρική και τη γυναικεία ακμή

Η ακμή είναι τυφλή. Η ακμή η πιο συχνή πάθηση του δέρματος, επηρεάζει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών, τις φυλές, τις κοινωνικοοικονομικές καταστάσεις και των δύο φύλων, σε κάποια χρονική στιγμή, κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Δεν αποτελεί απειλή για τη ζωή, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν σοβαρά συμπτώματα θα συμφωνήσουν ότι αλλάζει σημαντικά τη ζωή τους και την αυτοεκτίμησή τους. Μπορεί να αφήσει αντιαισθητικά σημάδια στην επιφάνεια του δέρματος, καθώς και ψυχικά τραύματα τα οποία δεν φαίνονται. Δυστυχώς, γενικά οι γνώσεις σχετικά με τις αιτίες της ακμής είναι ελάχιστες. Πολλές από τις λύσεις για τη θεραπεία της ακμής  των γυναικών που υπάρχουν στην αγορά έχουν να κάνουν με τα βακτήρια τα οποία συνδέονται με την ακμή, αλλά μέχρι εκεί. Η κατανόηση των διαφόρων αιτίων οι οποίες προκαλούν την ακμή είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την επιτυχή αντιμετώπιση της ακμής και την πρόληψή της.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΜΗ

Η ακμή είναι μια δερματική πάθηση η οποία εκδηλώνεται με διάφορες  ατέλειες στο δέρμα, όπως σπυράκια, μαύρα στίγματα, κοκκινίλες, σπυριά, και, σε σοβαρές περιπτώσεις, φλύκταινες και κύστες. Η ακμή είναι ουσιαστικά μια λοίμωξη η οποία εμφανίζεται όταν οι πόροι δεν αναπνέουν. Αν ο πόρος δεν αναπνέει, τότε σχηματίζεται ένα σπυρί, αλλά αν ο πόρος αναπνέει, τότε το αποτέλεσμα είναι ένα σπυράκι. Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν την ακμή σε ήπια μορφή, με μη φλεγμονώδη συμπτώματα και με περιστασιακή έξαρση σπυριών και μικρά σπυριά. Η φλεγμονώδη ακμή εμφανίζεται όταν τα μικρά σπυράκια μολύνονται με βακτήρια και φουσκώνουν, παράγοντας σπυριά και φλύκταινες. Δυστυχώς, μερικά άτομα με σοβαρή φλεγμονώδη ακμή αντιμετωπίζουν μεγάλες κύστες και φλύκταινες, και θα πρέπει για τη θεραπεία της γυναικείας ακμής να απευθυνθούν σε ένα δερματολόγο, για να προληφθούν οι παραμορφωτικές ουλές.

ΑΙΤΙΕΣ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ

Παρά το γεγονός ότι μερικοί εξωτερικοί παράγοντες όπως (ρύποι, σκόνη, κ.λπ.) συμβάλλουν στις αιτίες της ακμής στους άνδρες , είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι ορμόνες και η ακμή σχετίζονται επακριβώς.

Το δέρμα σας καλύπτεται από μικροσκοπικές οπές, οι οποίες ονομάζονται πόροι, οι οποίοι επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει. Αυτοί οι πόροι περιέχουν αδένες ελαίου κάτω από το δέρμα (σωστά αναφέρονται ως σμηγματογόνοι αδένες) οι οποίοι παράγουν έλαιο ώστε να διατηρείται η υγρασία στα μαλλιά και στο δέρμα ( επίσης γνωστό ως σμήγμα). Αυτό το έλαιο δεν είναι πάντα κακό. Συνήθως οι αδένες παράγουν μια καλή ποσότητα αυτού του ελαίου το οποίο διατηρεί νέα, φρέσκια την επιδερμίδας σας και δίνει μια υγιή λάμψη. Ωστόσο, όταν αυτοί οι αδένες έρχονται σε επαφή με μια ορμόνη η οποία ονομάζεται DHT(διυδροτεστοστερόνη), παράγουν υπερβολική ποσότητα λιπαρότητας η οποία συνδέεται με τους πόρους, προκαλώντας τους αδένες να παράγουν ακόμα περισσότερο έλαιο και να πρήζονται. Τα λευκά αιμοσφαίρια επιτίθενται στη συνέχεια στα βακτήρια, προκαλώντας σπυριά ή φλύκταινες. Αυτή η διαδικασία σχηματισμού της ακμής ξεκινά συνήθως εβδομάδες πριν γίνουν ορατές οι κηλίδες.

Εδώ είναι όπου η σχέση μεταξύ των ορμονών και της ακμής χαλάει την ισορροπία της όλης κατάστασης. Αν και πολλοί παράγοντες σχετίζονται με την παραγωγή της ακμής, ο ρυθμός με τον οποίο το δέρμα σας παράγει τα επίπεδα της DHT είναι ζωτικής σημασίας. Η Γενετική παίζει ένα σημαντικό παράγοντα στην προδιάθεση του σώματος σε αυτό, και το οικογενειακό ιστορικό ενός ατόμου είναι ενδεικτικό στοιχείο της DHT. Με λίγα λόγια, εάν ένας ή και οι δύο γονείς έπασχαν από βαριάς μορφής ακμή, είναι πιθανό και εσείς επίσης να αντιμετωπίσετε ακμή με ήπια ή σοβαρά συμπτώματα.

Η ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ 

Οι άνδρες χωρίς σοβαρά συμπτώματα ακμής δεν είναι σε θέση να καταλάβουν τις συνέπειες τις οποίες επιφέρει αυτή η κατάσταση στη ζωή ενός ατόμου. Οι σοβαρές επιπτώσεις της φλεγμονώδους ακμής μπορεί να προκαλέσουν παραμορφωτικές ουλές. Εάν αντιμετωπίζεται μια δύσκολη ακμή, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο ο οποίος μπορεί να συνταγογραφήσει συνταγή με κρέμες τοπικής εφαρμογής και αντιβιοτικά έτσι ώστε να μειωθούν τα συμπτώματα. Για τις πιο σοβαρές περιπτώσεις, τα φάρμακα τα οποία λαμβάνονται από το στόμα, όπως το Accutane και οι  θεραπείες με λέιζερ είναι διαθέσιμες για τη θεραπεία της γυναικείας ακμής και έχουν βοηθήσει πολλά άτομα τα οποία πάσχουν να ανακάμψουν από τις επιβλαβείς συνέπειες.

Αν και οι θεραπείες του δέρματος είναι διαθέσιμες, δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να κάνει ένας δερματολόγος έτσι ώστε να αλλάξει τις κοινωνικές και συναισθηματικές επιπτώσεις της ακμής. Η ακμή μπορεί να αλλάξει σημαντικά το επίπεδο αυτοεκτίμησης ενός ατόμου, να το οδηγήσει σε μια κοινωνική ζωή η οποία δεν το γεμίζει, να προκαλέσει μια μη ικανοποιητική απόδοση στο σχολείο ή στη δουλειά, ή ακόμα και να προκαλέσει διαταραχές στην προσωπικότητα του ατόμου. Οι άνθρωποι οι οποίοι πάσχουν από βαριάς μορφής ακμής έχουν πληγωθεί από τα συμπτώματά της. Λόγω της σχέσης που υπάρχει μεταξύ των ορμονών και της ακμής, οι έφηβοι υποφέρουν συχνά τα χειρότερα, βρισκόμενοι σε αυτή την κατάσταση.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΩ ΤΗΝ ΑΚΜΗ;

Για την αποτελεσματική θεραπεία της γυναικείας ακμής, θα πρέπει  η θεραπεία να ξεκινήσει από τα αίτια τα οποία προκαλούν την ακμή, με ολοκληρωμένες λύσεις. Το Clearogen είναι το μόνο φάρμακο χωρίς συνταγή το οποίο επιτίθεται στη ρίζα της ακμής, αναστέλλοντας το σχηματισμό της DHT. Οι αδένες σας θα είναι ελεύθεροι να παράγουν καλά έλαια, χωρίς τα εμπόδια των αρνητικών ορμονών. Το Clearogen είναι μια επιτυχής θεραπεία κατά τη μη φλεγμονώδους ακμής και κατά της ήπιας έως μέσης κατάστασης φλεγμονώδους ακμής. Για τις σοβαρές περιπτώσεις φλεγμονώδους ακμής, επισκεφτείτε το δερματολόγο σας ώστε να μάθετε πώς να ελέγχετε την κατάσταση. Μόλις η κατάσταση τεθεί υπό έλεγχο, το Clearogen θα κρατήσει την ανδρική ακμή σε απόσταση.

Διαβάστηκε 3055 φορές